18 March 2008

El celler

Noah Gordon, reconegut autor nord-americà de ficció històrica, ha sorprès amb el seu últim llibre, un exquisit tribut a les terres del Penedès.

La història és senzilla: la vida del jove Josep Álvarez, un pagès que s'embolica en uns esdeveniments gens clars on es barregen assassinats, carlistes, el President Prim i una colla de despistats en un caos típic de la Restauració. A causa d'aquests fets, Josep ha de fugir cap al nord. Torna quan mor el seu pare i es troba que ha de refer tota la seva vida en un panorama diferent del que havia deixat enrere tants anys abans... I no només això, sinó que es proposa el repte de fer allò que ningú abans, a la seva comunitat, s'havia plantejat de fer en aquelles vinyes mal aprofitades: un bon vi.

Potser la trama no és tan complexa com en altres llibres del mateix autor, com El metge o L'últim jueu; potser els personatges no hi apareixen amb tanta profunditat psicològica. Però és que els personatges no són el centre de l'obra, aquesta vegada: ara toquen l'entorn, els costums, els paisatges, les vides. Les descripcions són riques, brillants, pictòriques; aquest llibre és un túnel en el temps vívid i agradable que porta de cop, sense esforç i amb realisme, a un dels períodes més interessants de la història de Catalunya i els catalans.

4 comments:

Anonymous said...

Jeje te debe gustar el libro si salen viñas ;p Parece interesante tendre que comprarlo, ahora que Circulo de lectores hace un regalo pued pedirlo, pero lo unico que habia oido antes sobre este libro es que en el idioma original habian bastante faltas de ortografia y algunos lectores se quejaron. No se si este libro exactamente pero alguno de Noah Gordon. Me parecio raro, a lo mejor solo son rumores.

Anna said...

Lo que dijero de las faltas fue en la primera edición, i era en la edición en català. A partir de la segunda edición, pero, las faltas fueron corregidas!
Así que ya sabes... a leerlo!
Jo també el tinc a la llista de futurs llibres que he de llegir... no sé qui és que ho ha dit per allà... =)

LSEP said...

El Deses, que no sap per què serveix el link de sota els articles que diu "notes"… xD Val la pena, de veritat.

Jo no sé quina edició tenen a l'insti, però més d'una tipo i més de dues sí que hi eren!

Marc-Daniel said...

M'has fet venir ganes de llegir el llibre! M'encanta la teva riquesa lingüística en descriure temes d'interès teus, es veu que t'has fet un fart de llegir :D