Col de la Iaia Sofia
Ingredients (per a 8 persones):
- Una col lombarda
- 8 llenques de cansalada
- Una ceba
- Xampinyons al gust (entre cap i uns 12)
- 8 cullerades de sucre
- 8 cullerades de mostassa (o menys, si estem en retallades) de Dijon (ara sí que ens hem passat!)
- Sal i pebre
Preparació:
- Talleu les llenques de cansalada a tires fines i fregiu-les en una olla gran fins que hagin deixat anar el seu greix. Mentrestant, piqueu la ceba finament.
- Afegiu la ceba a l'olla, salpebreu-la i fregiu-la, remenant bé perquè quedi empapada del greix. Mentrestant, talleu la col a tires fines. I a tota castanya, o la ceba es crema.
- Afegiu la col a l'olla i remeneu-ho tot bé. Tapeu l'olla. Deixeu coure la col uns minuts; mentrestant, podeu laminar els xampinyons.
- Afegiu els xampinyons a l'olla. Escampeu el sucre i la mostassa per sobre, saleu la col una mica més, remeneu-la bé i tapeu l'olla, deixant-ho coure tot a foc mitjà durant un quart d'hora o vint minuts (no s'enganxa gaire, però val la pena vigilar de tant en tant).
Mmm... Dolceta i cruixent! |
Sorbet de taronja
Ingredients:- 2 1/2 tasses d'aigua
- 1 tassa de sucre
- 2 2/3 tasses de suc de taronja i la pell de dues taronges
- 1/3 tassa de suc de llimona
Preparació:
- Poseu a bullir l'aigua amb el sucre. Mentrestant, amb un pela-patates, peleu dues taronges el més finament possible.
- Quan l'aigua bulli, afegiu-hi la pela de les taronges. Deixeu-ho fer xup-xup durant cinc minuts; després, coleu-ho, quedant-vos només amb el líquid, i deixeu-lo refredar.
- Mentrestant, feu el suc de taronja i llimona. Un cop fred el xarop, afegiu-l'hi.
- Quan la barreja estigui a temperatura ambient, poseu-la dins del congelador (o si teniu una màquina per fer gelats, millor que millor). Si la poseu dins del congelador, aneu remenant-la sovint; si no ho feu, us passarà com a mi, que vaig haver d'estar més de mitja hora fent com aquesta bona gent del vídeo.
Bon profit!
1 comment:
Here is a comment for all to see,
Thanks very much for thinking of me.
The cabbage and bacon looks delish,
I might just try and cook this dish!
Love Ma x
P.S. Purple rules O.K.
Post a Comment