21 April 2008

Problema I: les bicicletes i la mosca

Dos nois estan a una distància de 20 km l'un de l'altre i surten en bicicleta per reunir-se. En el moment en què comencen a pedalar, una mosca parteix del manillar d'una de les bicicletes i vola fins arribar al manillar de l'altre, moment en què torna cap al primer, i així successivament.

Suposant trajectòries rectilínies i si la mosca i les bicicletes van a una velocitat constant de 15 km/h i 10 km/h, respectivament, quina distància recorrerà la mosca des que comença fins que les bicicletes es troben?

8 comments:

Eliweski said...

Això es resol fàcilment, el que passa és que la Lara està plorant i ara mateix no puc fer-ho... Jejeje! xD

LSEP said...

Sisi... ja... :P

Anna said...

ostres.. recorod que en un passat no molt llunyà (abans i fins tenir el Salvador com a professor, tot s'ha de dir... )a mi m'encantava dedicar-me a fer problemes d'aquests (els quals jo titllaria d'un pèl estupids però molt útils xD), però actualment... crec que m'hi estaria una booonaaa estonaaa

LSEP said...

I ara! Intenteu-ho, és caure-hi. Va, que si la cosa enganxa en posaré més... Si és fantàstic, això!

Anna said...

15? va va digues la resposta dona... xD ajaja

LSEP said...

Vull veure el raonament! Que no s'hi val, fer-ho a potra!

La resposta és 15 km, i la dono perquè fa una setmana que el vaig posar. Avui en penjaré un altre per la setmana que ve.

Anna said...

No no.. si jo ahir el vaig reonar ee...!! Visca visca l'he encertat!!
Mira.. el meu raonament va ser fer un segment i posar
zzzzz->
,____,______,______,
20 10 20
Biiiciii Bicciii


i amb molta imaginacio vaig anar contant quan anrien avançant cadascun.. i vaig arribar a la conclusio que la mosca aniria 5 trossets mes rappiit hahahahaha aixi que podia tornar enrere cap a l'altre bicii... m'he explicat??? xD hahahaha sóc bona ee... xD xD segurament t'estàs morint de riure... =D

Anna said...

Uuppss.. els números quedaven ´ben psoats al segment ee.. no se perquè s'han moguut.. xD