4 May 2011

Savieses Q6 (III)

Edició dedicada exclusivament als grandíssims cracs d'Electrònica, Teoria d'estructures i construcció industrial i Màquines elèctriques... I a la meva germana A. J., que avui fa anys i sempre gaudeix d'aquestes anades d'olla! Som-hi!

ELECTRÒNICA

Pueden llevar hasta la lavadora de su casa, si quieren, al examen... Éste es su problema. (Faria gràcia però té raó, representaria un problema força gran. :( )

Si en este examen no sacan entre un 7 y un 9 pidan la baja, váyanse de la universidad y estudien otra cosa. (Hi ha cursos amb noms com "Com gestionar el fracàs", "Remuntar una vida inútil"... xD)

TEORIA D'ESTRUCTURES I CONSTRUCCIÓ INDUSTRIAL

Esto es bastante guay cuando lo haces esquemático. ¡Ya después de programado es más divertido! (Ens partim la caixa amb les matrius de rigidesa. Qui no?)

Vosotros, como ingenieros industriales, debéis saber cómo funciona el programa, porque si no lo sabéis vosotros, ¿quién lo va a saber? (Eing? Lo qualo?!)

(Un alumne poc convençut que a la segona o la tercera encara no havia entès una cosa, i després el professor):
-Si le digo que sí, ¿le vale?
-¡No! Yo ya estoy convencido de esto... ahora tienes que estarlo tú... A mí, como si me dices pollo. (¡Eeeeeeeeeeel pollo! ¡El pollo con una pata! ¡El pollo con la otra pata!)

Trenta minuts, només, us ha sortit? Trenta minuts de foc us els aguanta una tenda de campanya! (Jo en vull una, d'aquestes!)

Llavors, el foc... molt important, el foc... torno a insistir, el foc... (Que sí, jolín! El foc!! Que ja ens ha quedat clar!!)

L'edifici no és més que una peça en el joc d'escacs empresarial, que ha d'estar en sintonia... Normalment, els profes solen pensar que el que ensenyen és el més important del món; jo, no... Jo no muntaré un edifici que duri 2000 anys i que tingui un gran rètol que digui "Aquest edifici fou construït pel professor Miquel C.", i seré famós, i sortiré als llibres d'història, i la gent dirà "Qui era, aquest tio?"... Doncs no, nois, no! Això, a altres facultats; aquí, no. (Apa. Ja ho teniu.)

Els enginyers ho fem molt, això... ens donen un ordinador i flipem! (Cadascú es diverteix com vol... i com pot!)

Carinyo, amb el terreny, eh, carinyo! Perquè de seguida posem un triangulet i pensem "Ara em surt una reacció" i no ens surt una reacció i l'edifici se'ns ve avall... Llavors... kaputt!! (Heheheh. Els de la part de construcció industrial es fiquen amb els de la part de teoria d'estructures prou finament! xD)

Un forjat és l'element horitzontal. Ens fa de terra i ens fa de sostre... per sota... (Important tenir clar el sistema de referència, eh, per favor?)

MÀQUINES ELÈCTRIQUES

(Parlant de coses profundes i elevades com el parell que origina la variació d'inductància segons la llargada de l'entreferro): Jo amb això podré tibar un gos? (Llàstima! Havia quedat molt bé.)

Amb això us adormiu... oi? No us preocupeu, que ara tindreu les transparències i veureu les demostracions... Que no val la pena gaire fer-les... Però bueno! (Això: bueno. Qui no es conforma és perquè no vol.)

Ara ve la gràcia màxima. (xD El que dèiem abans de passar-s'ho bé. Qüestió de decisió personal!)

(En resposta a una pregunta meva sobre la justificació d'un signe en una expressió): És matemàtic... perquè... si jo et dono l'equació de l'energia... ehhh... és matemàtic, és matemàtic... sisí... (Ens va quedar a tots claríssim.)

(Sostenint l'esborrador a l'aire): Si deixo anar això, cau, potser, no? (Experimentem? xD)

El primer cotxe, cotxe cotxe cotxe cotxe cotxe, del món mundial va ser elèctric. (El primer... què? "-Quiero una brdlpbrpl de pipas... -¿Una bolsa de qué?")

Si hi poses aquí un cacauet, o no un cacauet, alguna cosa amb forma de cacauet, això girarà... (Podem deixar els cacauets tranquils, sisplau, que això és classe de maquelec?)

(Alumne): Com sabem que és lineal? (Professor): ...Clar, hem de suposar que és lineal. (Evidentment. També les vaques són esfèriques. xDD)

(Alumne): No... Com ho ha dit, això? (Professor): No ho és? No ho sé... (Nem bé per nar a Sants. Aprovarem TOTS! ¡Vamossssss!)

Això funciona si la bobina s'està quieta... Però si la bobina es va movent pel món... (I love to go a-wandering along the mountain track...!) També pot ser que es mogui, la bobina! Per exemple, una bobina dansant. (Oh I love to love, but then my bobin just loves to dance, loves to dance!)

Aviam, aquesta matriu... les Rs a la diagonal, zeros per aquí, zeros per allà... (Ei!! Pim pam, igual igualet que els nostres exàmens!)

Per què us deia que quan volem modelar una màquina te'n recordes de la mare de les inductàncies d'aquí i del Faraday i de tothom? (Bfffff... Ja hi som.)

2 comments:

A.J. said...

Hahahaha! És matemàtic! Matemàtic! xD Hahahaha. Molt bones :P No et vaig comentar ahir perquè ho vaig deixar per avui... bàsicament. :P Matemàtic, ja saps. :P

T'estimo!!!

Eliweski said...

Estàs com una chota i et sobra el temps... com he rigut!! xD