1 May 2008

Is ignorance bliss? La ignorància és felicitat?

I am glad that the great crowds who vote unanimously think it isn't. Nevertheless, I am curious to know why, so if you feel like it, you can (should! MUST!) post your reasons here. There is no point in writing a question of the month if we're not going to fight over it.

M'alegra saber que les multituds que han votat opinen que no ho és. Això no obstant, voldria saber per què, així que si en teniu ganes podeu (hauríeu de! HEU DE!) penjar les vostres raons aquí. No té sentit escriure una pregunta del mes si no ens hi anem a barallar.

4 comments:

Santiago Escuain said...

Ignorance does not come from innocence but from separation from God. It is the source of destruction. People are destroyed by lack of knowledge. "Ignorance is bliss" could only have been coined by a most ignorant person, totally out of touch with reality and with the Source of reality.

Anonymous said...

Yo creo que depende qué, es mejor ignorarlo, podemos vivir más tranquilos si no sabemos ciertas cosas. A mi me gustaría ignorar algunas, pero por otro lado hay cosas que es muy importante saber claro... xD

LSEP said...

Ignorance is the mother of fear.

Això com a exemple de la coherència de la raça humana.

I jo crec que és important saber TOT el possible, fins i tot les coses que preferiríem no saber, perquè no serveix de res viure amb el cap sota l'ala. És desagradable? Sí, i molt, a vegades, però cal la vida és així. Si no, després hi ha sorpreses, i això és encara pitjor.

La saviesa teòrica..., d'acord, és important arreplegar-ne tanta com sigui possible, però la saviesa que ve de l'experiència real de com són de veritat les coses (i aquesta no la pot tenir la gent que voluntàriament dóna l'esquena a Déu) és del més valuós que podríem aconseguir mai.

Súper-comentaris trilingües. Algú podria contestar en sànscrit?

Anonymous said...

Depende de lo que hables, sí que hay cosas que no queremos saber pero es necesario que las sepamos, claro, y tienes razón en que algunas cosas te dan una sabiduría que necesitas y que es muy valiosa. Hay que conocer muchas cosas y pasar por diferentes experiencias. Pero hay otras cosas que no te aportan nada, al contrario, y vivirías mejor si no te las hubieran dicho. Y no es vivir con la cabeza bajo el ala, simplemente son cosas que no necesitas tener en la cabeza dando vueltas.