27 August 2008

Cròniques còrniques (I): St. Ives

"St. Ives from the Malakoff"... Vista típica del poble des de l'estació d'autobusos, el dia abans de marxar (i no us perdeu el bon dia que feia, després de setmanes i setmanes de pluja!)... Fixeu-vos en el far nou, el blanc (l'únic que es veu bé a la foto), i en el turó de darrere, "the Island". Tot i que la marea està alta, les barques són totes a port perquè el matí tempestuós no els ha permès de sortir. Hauria estat una bona ocasió per saltar de la punta d'un dels molls i nedar fins a l'altra...


Vista del poble des de Smeaton's Pier, el moll on baixava sempre que podia a veure descarregar el peix.


Joe, descarregant les dotzenes de caixes de verat que portava aquell dia... A principis d'agost és quan més peix hi ha, i és qüestió d'aprofitar l'ocasió! Després, ningú està content perquè tothom té massa peix i el preu baixa en picat, però al cap i a la fi mai cobren prou, els pescadors, sigui agost o no.


I les senyores gavines supervisant l'operació. Quan tenen gana i aconsegueixen vèncer la mandra, ens obsequien amb una meravellosa exhibició de les seves capacitats. Ara fa poc han passat fins i tot a aixecar el sac amb què es tapen les caixes de peix i endur-se el que volen mentre els pescadors pugen la caixa amb la grua! També es veu aquí el far vell.


Recordeu "the Island"? Aquí la teniu des de l'altra costat, des del passeig que ressegueix Porthmeor Beach. Porthmeor és la primera platja de St. Ives, començant per l'oest, i també la més llarga; després hi ha Porthgwidden i Porthminster.


Vista d'un carreró com tants... Llambordes, flors, vestits de neoprè penjats als balcons. Aquest, però, és d'una part més nova; la part antiga està feta tota de granit.


Barnoon Cemetery... Anant i tornant del poble cap a casa veia aquest espectacle de pau i bellesa tranquil·la des del carrer mateix. Quina diferència entre això i els nostres armaris!

7 comments:

ROGER TRUCKER said...

Hola cuca,
Es ben cert que St. Ives es un boci de cel a la terra, quina sort que hi vas passar mes d'un setmana... Suposo que t'hauras recordat de no alimentar les gavines, eh!
Apa chau,
RT

Deses said...

Hola Laraaaaaa!

He visto las fotos y me han gustado mucho, Cornwall tiene pinta de ser un pueblecito idílico. xD

Me gustaría ir alguna vez a algún pueblo así para verlo. =P

En fin, muy buenas fotos. :3

¡Un besazo!

Doulos said...

Que bonic que és Sant Iu! I molt bones les fotos - plenes de reminiscències ...

LSEP said...

No vaig alimentar les gavines... Fins i tot al John li feia gràcia l'odi que els tenia! ^^

L'única llàstima és que no tingués piles fins l'última setmana i mitja... però bé, és una llarga història.

Per cert, creia que el nom de St. Ives venia de la princesa irlandesa Ia (o Iya), que va portar el cristianisme a l'àrea... A més de la llegenda que diu que va arribar navegant en una fulla d'heura o de col, segons la versió...

Eliweski said...

Hmm no sé, això de saltar d'una escullera i nedar fins a l'altra em sona una mica... Pot ser que fins i tot et trobis amb una foca rabiosa, o sigui que compte!! Ahhhhh quines memòries!! Tot sembla estar igual que quan ho vaig veure per últim cop... Almenys tinc això de consol.

No és més llarga la de Porthminster? Semblo recordarla com una platja immensa que no s'acabava... Però potser m'estic confonent amb Carbis Bay, vès...

Anonymous said...

Hola!!! que bonito todo, has hecho unas fotos preciosas!! y me gusta mucho ver el mar, ahora lo tengo tan lejos... No me extranya que disfrutaras tanto, todo parece una postal. (Una postal bonita, porque las de aqui...) Si que entran ganas de ir, parece un lugar super acogedor. Y te lo vuelvo a decir, has hecho muy bien las fotos!! xD besos!!

Anonymous said...

Don't understand French, but I still have to say there are some nice pictures here!