16 March 2012

L'helicòpter enigmàtic


Fa poc ens han explicat a classe per què passa això... :)

5 comments:

Deses said...

Oh, estos temas me interesan muchísimo, soy un friki de la aeronáutica. xD

La explicación es fácil, la hélice principal de ese Hind coincide, más o menos, con los frames por segundo que graba la cámara, por eso ese efecto.

A.J. said...

Care to explain?

LSEP said...

Com bé diu el Deses (uooooo!! Quina alegria tornar-te a veure't per aquí!! :D) és una qüestió de coincidència del temps de mostreig amb una alineació concreta de les aspes.

És a dir... saps que aquesta imatge en moviment és en realitat una successió ràpida de "fotografies". Doncs bé, aquestes "fotografies" han estat preses a intervals de temps que coincideixen amb que una de les aspes està alineada amb l'eix de l'helicòpter, però clar, no és sempre la mateixa.

Si algú s'hagués dedicat a pintar cada aspa d'un color diferent (això hauria estat un experiment prou friki i interessant!), el que es veuria al vídeo serien les aspes "quietes" com aquí però canviant de color cada x temps... L'x temps que separa la presa d'una fotografia de la següent.

I ara em disposaré a la denigrant tasca de demostrar al meu propi blog que no sóc un robot. ¬¬

A.J. said...

Hehe. Ja em pensava que era una cosa semblant. A física, amb la Sònia, vam fer un experiment semblant, però amb feixos de llum.
Va ser molt interessant. Mercès per l'explicació!

Raxigp said...

Qué interesant! M'agrada molt aixó! :)