30 August 2013
Botifarres lituanoides
Quan era a Lituània, comprava unes botifarres marinades en no sé què, i eren absolutament delicioses. Ahir vaig intentar imitar-les amb aquesta recepta. Tot i que no va sortir ben bé el que perseguia, el resultat va ser satisfactori!
Ingredients (per 4 persones):
- Tantes salsitxes o botifarretes de porc com mengeu normalment. A casa, nosaltres fem amb vuit, entre els que mengen poc i els que mengen molt...
- Una ceba sencera picada
- Una cabeça d'all desgranada
- Pebre negre en gra
- Vinagre de Mòdena
- Tres culleradetes de sucre
- Julivert sec o fresc
- Un pessic de sal
- Oli de gira-sol
Preparació:
- En una paella gran, poseu-hi les botifarres, la ceba ben picada i els grans d'all sencers i pelats. Si la botifarra està congelada, poseu-ho tot junt; si no, espereu una mica a que la ceba esdevingui translúcida. Tapeu-ho i fregiu-ho en l'oli a foc lent-mitjà una estoneta.
- Quan la ceba estigui translúcida i les botifarres estiguin blanques per fora, afegiu el pebre (tant com us agradi, i procurant que quedi sobre la ceba) i escampeu-hi el julivert per sobre de tot.
- Regueu la paella amb un raig de vinagre. (No us passeu amb això!) Compenseu-ho amb entre dues i quatre culleradetes de sucre, segons ho veieu. Saleu.
- Deixeu-ho fent xup-xup una estoneta, fins que les botifarres estiguin cuites del tot. No deixeu rebaixar el suquet: és el millor de tot.
- Ja està llest! Ahir ens ho vam menjar amb pa tou, cigronets amb herbes i pastanaga amb maionesa i mostassa. Bon profit! :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Hmmm quina pinta! I quina taula tan maca! Em porta bons records :)
Té bona pinta la cosa..:!
Andreu Escuain
Post a Comment