7 August 2013

Sopa dels horts de la Mama, del veí i del cap

Aquesta sopa és una bona manera d'aprofitar regals i excedents d'hortalisses, i també el cul de pot de cigrons que va quedar del guisat de l'altre dia. Sobretot m'agraden els colors càlids de tot el que hi ha a la sopa, i l'addició de les herbes és absolutament indispensable per donar-li el toc que li toca.

Ingredients (per 4 persones):

- Un litre i mig de brou de pollastre o de verdures (o de l'aigua de bullir les verdures del sopar d'ahir, que és el que vaig fer jo)
- Una patata petita i/o un carbassonet
- Un tomàquet normal o uns quants de cherry
- Un grapat de cigrons de pot (millor si ja estan pelats)
- Un parell o tres de cullerades de blat de moro de llauna (o la quantitat que agradi)
- Una ceba petita
- Una pastanaga
- Pebre, orenga i anet a discreció (l'anet, o fonoll pudent, és eneldo en castellà i dill en anglès)
- Una mica d'oli i una mica de sal

Preparació:

- En una cassola per sopa, fregiu la ceba ben picadeta fins que esdevingui translúcida, sense esperar que es torri.

- Afegiu-hi la pastanaga tallada a rodanxes fines i deixeu-la estovar una estona.

- Mentrestant, talleu la patata i/o el carbassó a rodanxes finetes, i poseu-vos a mà els cigrons i el blat de moro.

- Afegiu a la cassola el líquid de la vostra elecció i després tota la resta al darrere, excepte el tomàquet: patata i/o carbassó, cigrons, blat de moro i el que se us hagi acudit pel camí.

- Espereu que bulli, saleu una mica i baixeu el foc; deixeu la sopa fent xup-xup. Mentrestant, talleu el tomàquet en vuit grills; si feu servir cherries, talleu-los per la meitat.

- Quan la patata comenci a estar una mica tova, afegiu-hi el tomàquet, i a continuació una mica de pebre, si no us agrada; si us agrada, però, poseu-n'hi molt. Acabeu amb l'orenga i l'anet; no hi escatimeu! Poseu-n'hi prou com perquè es vegin les herbetes quan la sopa sigui al plat.

- La sopa estarà llesta quan tot estigui tovet i quan cònjugue i/o fills entrin a la cuina preguntant què és el que fa tan bona olor.

Suggeriments:

- En comptes de patata o carbassó podeu fer servir un trosset de carabassa. No és que n'hi hagi gaire, ara mateix, però farà el fet per la tardor!


- Si no teniu anet, hi podeu posar alfàbrega. Jo vaig fer la sopa sense alfàbrega, però segur que hi queda bé, fins i tot si és a més a més de tota la resta.

- Segur, segur, seguríssimament, hi quedarà bé una bona cullerada de nata agra. (La nata agra queda bé amb tot.) Si teniu l'oportunitat d'adquirir-ne, aprofiteu-la!


Gaudiu-ne! :)

1 comment:

Lady Violet said...

Mmmmmmm... this looks yummy. I'll come back in a few weeks and copy it down.
See you Sunday, Ma XX